• Garantie

  Garantie minstens 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  43189 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Fascia

Fascia – training voor het bindweefsel

Fasciën zijn de weke delen-componenten in het bindweefsel. De fasciën beschermen en verbinden het gehele lichaam. Doelgerichte fasciën-training helpt erbij om blessures te voorkomen, spanningen in de spieren te verlichten en het lichaam in vorm te houden. Tegelijkertijd draagt het bij aan de verhoging van de prestaties. Bij Sport-Thieme vindt u die passende sporttoestellen.
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close

Fascia zijn belangrijk voor de gezondheid

Fascia verbinden botten, spieren en zelfs onze zenuwen. Daardoor zijn de weke delen-componenten van ons bindweefsel ook van grote betekenis voor de gezondheid en het lichamelijk prestatievermogen. Zo zorgen bv. stabiele en tegelijkertijd elastische fasciën voor beweeglijkheid. Verkorten en verharden de fasciën zich daartegen, dan komt het tot beperkingen in het bewegen. Verkleefde fasciën leiden tot pijnlijke spierspanningen. Het omhulsel van het bindweefsel speelt bovendien een belangrijke rol bij het produceren van kracht. Deze slaat energie op en kan deze weer vrijgeven.

Zo functioneert fascia-training

Fasciën-training dient ertoe, het bindweefsel strak en elastisch te houden. Daarbij worden bv. rollen en kunststof kogels gebruikt. Met behulp van oefeningen op een fascie-rol wordt druk uitgeoefend op het bindweefsel. Door deze zelfmassage lossen verklevingen en verhardingen op. Fasciën-therapie wordt ook gebruikt als preventie voor blessures, want een intact bindweefsel stabiliseert het bewegingsapparaat. Bij revalidatie helpt het om het genezingsproces te bespoedigen. Koop nu de fasciën- starter-set van Sport-Thieme!