• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 45278 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Springtouwen

Sport springtouwen kopen - Gezond en duurzaam sporten

Bij Sport-Thieme vindt u een grote keuze aan springtouwen voor verschillende toepassingen van natuur- of kunstvezels, in. Springtouwen zorgen ervoor, dat met weinig moeite een effectieve fitness-training bereikt wordt. Omdat bijna alle spieren van het lichaam mee moeten werken, is touwtje springen uiterst werkzaam voor de gehele lichamelijke fitness. Ook bij gymnastiek en dans zijn springtouwen populair.
Filter
Merkartikelen
voor wie
Uitvoering
Prijs
Type product
Close
Filter
Merkartikelen
voor wie
Uitvoering
Prijs
Type product
Close

Springtouw kopen - voor fitness & gymnastiek

Touwtje springen is een voordelige en ongecompliceerde mogelijkheid, om uzelf met weinig moeite fit te houden. U traint daarbij conditie en coördinatie en stimuleert de vetverbranding. Voordeel: u kunt uw springtouw overal mee naar toe nemen en altijd - zowel binnen als buiten – een kleine trainingspauze inlassen. Ook als opwarmprogramma voor andere soorten sport is touwtjw springen zeer geliefd. Bij gymnastiek en dans of bij ritmische sportgymnastiek dienen springtouwen als belangrijk handattribuut voor een kostbare choreografie.

Springtouw: verschillende uitvoeringen

Springtouwen zijn er in verschillende uitvoeringen. Voor ritmische sportgymnastiek komen gevlochten gymnastiektouwen in aanmerking, die aan de internationale wedstrijd-standaard voldoen. Zeer effectief voor fitness-training zijn de z.g. speed-ropes of een fitness springtouw. Die zijn gemaakt van elastisch PVC-band en zorgen voor zeer snel swingen bij weinig kracht. Een nieuw soort springtouwen zijn de beaded-rope-touwen: deze zijn voorzien van aan elkaar geregen kunststof schakels, zodat het touw zwaarder wordt, langzamer beweegt en bij contact met de vloer ritmische geluiden veroorzaakt. Vooral bij acrobatische oefeningen en show-optredens zijn deze beaded-rope-springtouwen geliefd.

De volgende tabel toont u de geschikte springtouwlengte voor verschillende lichaamsmaten:

Lichaamslengte

Ideale lengte van het springtouw

150 m

235,5 cm

160 m

245, 5 cm

170 m

261,5 cm

180 m

271,5 cm

190 m

281,5 cm

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.