• Garantie

  Garantie minstens 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  42238 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Ergotherapie

Ergotherapie: behouden, ontwikkelen en verbeteren

Ergotherapie is een therapievorm, waarbij de concrete bewegingen en doelgerichte vaardigheden gebruikt worden. Ergo is thuis in een groot vakgebied: neurologie, pediatrie, geriatrie of orthopedie, traumatologie of psychiatrie zijn slechts enkele voorbeelden voor actief gebruik van ergotherapie. Kijk eens rond in de grote keuze aan kwalitatief therapiematerial voor uw kliniek of praktijk.
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close
Ergotherapie: ontwikkeling stimuleren
Het begrip ergotherapie komt uit Griekenland en bevat het woord "Ergon", wat zoveel betekent als arbeid of werk. Want daarom gaat het bij deze therapievorm juist: met behulp van doelgerichte bezigheden zoals handwerken, knutselen of alledaagse handelingen kunnen psychische en fysische problemen behandeld worden. Bij vroege stimulering bij kleine kinderen kan ergotherapie een belangrijke rol spelen, om ontwikkelingsstoornissen tegen te werken, ook bij grotere kinderen. Vaak kan na enkele behandelingen reeds een sensorische verbetering optreden. Bij senioren wordt ergotherapie met succes toegepast, om verloren gegane geestelijke, sociale en lichamelijke vaardigheden van de patiënt te stimuleren. Kort: ergotherapeuten ondersteunen mensen in het geheel om zelfstandig hun eigen levenssituatie aan te kunnen.
Alles voor uw ergotherapie-praktijk
Voor ergotherapeuten bij behandeling van mensen in verpleegtehuizen en psychiatrie of therapiemateriaal voor uw mobiele praktijk: bij Sport-Thieme vindt u kwalitatief ergotherapie-materiaal voor diverse doeleinden. Beproefd voor functionele ergotherapie zijn b.v. de handwerk- en knutselapparaten. Weeframen of boormachines voor ergotherapeutisch gebruik bij handwerkzaamheden en stimuleren de concentratie voor een vast bewegingspatroon. U traint daarbij coördinatie en beweeglijkheid. Voor vroegtijdige stimulering zijn er materialen beschikbaar, zoals babyballen en zachte knuffeldoekjes voor het bevorderen van het waarnemingsvermogen. Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft, wanneer u een ergotherapie-praktijk wilt inrichten. Voor ergotherapeuten in opleiding: bezoek nu onze ergotherapie-webshop en vindt alles voor uw opleiding of praktijkinrichting.