• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  38902 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Teruggaverecht 100 dagen

Bestelformulier Login

Floorball

Floorball - snel spel en veel fun

Bij Sport-Thieme vindt u alle benodigdheden voor floorball - ook wel unihockey genoemd - van floorball-sticks, ballen, tassen en doelen tot aan trainingsboeken. Deze hockeyvariant is gemakkelijk te leren en is zeer geschikt voor kinderen en jongeren. Naast individuele sportartikelen bieden wij in onze floorball-shop ook voordelige floorball-sticksets en complete sets bestaande uit sticks, ballen en floorball-doelen aan.
Filter
Filter

Floorball: sticks, ballen, doelen en sets

Floorball, ook wel Unihockey genoemd, is een indoor teamsport die zich in de jaren 70 ontwikkelde als een nieuwe variant van hockey. Net als bij zaalhockey of ijshockey is het de bedoeling om met hockeysticks te scoren. Lichamelijk contact is echter verboden. Je kunt floorball spelen op het kleine veld (28x16 m) of op het grote veld (40x20 m). Floorball heeft eenvoudige regels en is daarom zeer geschikt als teamsport voor schoolsporten. Kinderen en tieners kunnen snel aan de slag en hebben vanaf het begin veel plezier. Naast uithoudingsvermogen, kracht en snelheid trainen ze ook teamgeest, tactiek en coördinatie.

Floorball-uitrusting in de Sport-Thieme floorballshop

Floorball-sticks zijn iets korter dan ijshockeysticks en mogen volgens de International Floorball Federation IFF niet langer zijn dan 105 cm. In de Sport-Thieme floorballshop kunt u stokken in verschillende lengtes bestellen. Idealiter zou de hockeystick lang genoeg moeten zijn om de navel van de speler te bereiken wanneer hij staat. Als bal wordt een geperforeerde kunststof bal met een diameter van 72 mm en een gewicht van 23 g gebruikt.

Speelduur, teamsterkte enz.: zo werkt een floorballspel

Een floorballspel duurt 3x 20 minuten op het grote veld of 2x 20 minuten op het kleine veld. Er is een pauze van 10 minuten (groot veld) of 5 minuten (klein veld) tussen elk spel. Elk team bestaat uit 1 keeper en 5 (groot veld) of 3 (klein veld) veldspelers. De wisselspelers kunnen zo vaak als ze willen en 'on the fly' in het spel komen. Alleen bij onderbrekingen op het grote veld wordt de tijd stilgezet. Bij een gelijke stand is er een verlenging van 10 minuten (groot veld) of 5 minuten (klein veld). 5 spelers van elk team mogen dan strafschoppen nemen om het spel te beslissen.

Een korte samenvatting van de belangrijkste floorballregels

Het floorballveld is omgeven door hekken, waardoor het spel zo ongestoord mogelijk verloopt. De ruimte tussen de achterkant van het doel en de ijsbaan maakt deel uit van het speelveld, analoog aan ijshockey. Net als het strafschopgebied bij voetbal, markeert een doelgebied ook het gebied in floorball waar de keeper de bal met zijn hand mag aanraken. Binnen dit doelgebied bevindt zich een beschutting direct voor het doel waar veldspelers niet in mogen. Spelers mogen de bal alleen met hun racket doorgeven en op doel schieten. Ze mogen de bal ook met hun voeten en romp aanraken om de bal te ontvangen of door te geven, maar niet opzettelijk met hun handen of hoofd. Bij floorball mag het blad van de peddel, ook wel blad genoemd, alleen tot heuphoogte worden gezwaaid en mag de bal alleen tot kniehoogte worden gespeeld - behalve bij het schieten op doel. Als er een overtreding is, krijgt het overtredende team een ​​gratis treffer. Tijdstraffen zijn ook mogelijk.