• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 44808 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Basketbal

Basketbal op school, bij vereniging en openbare instellingen

Basketbal uitrusting van topkwaliteit vindt u in onze basketbal shop. Of het nu gaat om scholen, sportverenigingen of privégebruik, onze selectie van basketballborden, -hoops en -ballen bevordert actief spel en vaardigheidsontwikkeling. Ontdek de wereld van basketbal met ons uitgebreide assortiment trainingsmateriaal. Verbeter uw spel, techniek en teamgeest met de juiste uitrusting.
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Prijs
Type product
Close

Alles voor de basketbalsport

Voor basketbalsport heeft u een basketbalinstallatie nodig: daarbij onderscheiden we combinaties indoor-basketbal in de hal en outdoor-basketbal buiten. Let op de voordelige sets voor privégebruik: die bestaan uit een basketbalboard en een basketbalkorf met net. Maar ook voor op school zijn er aantrekkelijke aanbiedingen: basketbalinstallaties voor klimwanden, wandrekken voor in de turnhal of onze basketbal-geleiderset. Zo wordt elke worp een treffer.

Basketbal-accessoires voor binnen en buiten

Een staaldraad doelbord is zeer geschikt voor openbare speelplaatsen en woongebieden. Dit doelbord is bijzonder geluidsarm. De basketbalkorf wordt op een hoogte van 3,05 meter aangebracht. Let bij dunkings erop, dat de basketbalkorven tegen de belasting bestand zijn. Basketbal-sportinstallaties met afneembare korf zijn zeer veilig. In ons assortiment vindt u alles voor de basketbalsport, van professionele FIBA approved level 3 installaties tot de officiële wedstrijd-basketballen van Spalding, maar ook andere hoogwaardige ballen van fabrikanten zoals Molten of ons voordelig eigen merk. Koop alles voor het basketbalspel bij Sport-Thieme.

Hoe groot is een basketbalveld?

Een officieel door de FIBA goedgekeurd speelveld is 26–28 m lang en 14–15 m breed. De middencirkel en de cirkels rond de vrije worplijn hebben een diameter van 3,60 m. De vrije worplijn ligt 5,80 m van de basislijn en 4,60 m van de rand van het bord. De driepuntslijn is 6,25 m, vanaf 2010 zelfs 6,75 m, van het midden van de ring verwijderd.

Weetjes over rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbal is een gehandicaptensport en een discipline van de Paralympische Spelen. Het wordt gespeeld door 2 teams van elk 5 spelers. Het doel van elk team is om de bal in de basket van de tegenstander te gooien en te voorkomen dat het andere team scores maakt. Het gewone basketbalveld dient als speelveld met een korfhoogte van 3,05 m.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.