• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 44559 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Basketbalborden

Basketbalborden in verschillende materialen

Een goed basketbalbord is een belangrijk onderdeel van elke basketbalinstallatie. Als achterbord van de basket moet het aan hoge eisen voldoen. Sport-Thieme biedt hoogwaardige basketbalborden in verschillende materialen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het assortiment varieert van recreatiemodellen voor kinderen tot professionele borden.
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Doelgroep
Materiaal
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Doelgroep
Materiaal
Prijs
Type product
Close

Het juiste bord voor elk gebruik

Een basketbalbord dient als doelbord en moet de impact van de bal opvangen. Het wordt gemonteerd achter de basketbalring en kan worden bevestigd aan een standaard of rechtstreeks aan de muur. De grootte van het bord varieert afhankelijk van het gebruiksgebied. Voor vrijetijdsactiviteiten en voor kinderen en jongeren worden grotere of kleinere basketbaldoelborden aanbevolen in vergelijking met de standaardgrootte. Verschillende materialen zijn ook geschikt, afhankelijk van waar je je basketbalinstallatie wilt plaatsen. Alle wedstrijddoelborden voor officiële nationale en internationale wedstrijden moeten de volgende afmetingen en lijnen hebben in overeenstemming met de FIBA en NBB richtlijnen:

Basketbalborden voor indoor en outdoor

Een basketbalbord van glasvezelversterkte kunststof is ideaal voor buitengebruik. Modellen met staaldraad zijn bijzonder stil. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor recreatiecentra in woonwijken. Voor de sporthal wordt standaard een wit gecoat basketbalbord van MDF aanbevolen. Voor de hoogste wedstrijdeisen kun je het beste kiezen voor een basketbalbord van veiligheidsglas met uitsparingen voor de basketbalhoepel. Wij leveren alle doelborden zonder gaten, zodat u uw basketbalbord individueel kunt bevestigen. Er is geen algemeen antwoord op de vraag wanneer basketbalborden dunkbaar zijn, omdat de dunkbaarheid van basketbalborden altijd afhankelijk is van de inbouwsituatie.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.