• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  38356 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Teruggaverecht 100 dagen

Bestelformulier Login

Basketballen

Basketballen voor sporthallen- en velden of streetball

Basketballen voor Sporthallen- en velden of streetball: bij Sport-Thieme vindt u een grote keuze. Er zijn alle gangbare balmaten voor kinderen, jeugd, heren en dames in de omvangrijke basketbal-shop. U heeft de keuze uit beginners-, trainings- en wedstrijdballen. Als nieuwe trendy variant is beach-basketbal in het zand in opkomst. De juiste basketballen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Filter
Filter

Basketballen voor In- en Outdoor

Basketbal verheugt zich niet alleen in de USA op grote populariteit. Ook bij ons is de faire teamsport bij jeugd en volwassenen populair. Het vereist niet alleen handigheid, snelheid en coördinatie, maar ook tactiek en een goed samenspel in het team. In de streetball-variant brengt basketbal ook buiten op straat veel recreatief plezier.

Basketbal kopen: verschillende maten en materialen

Basketballen zijn er in verschillende maten naar gelang leeftijdgroep en geslacht. De officiële speelbal voor heren heeft maat 7, heeft een omvang van 75 cm en weegt 600 g. Dames spelen met een basketbal-bal in maat 6, met een omvang van 72 cm en een gewicht van 520 g. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn ballen in maat 5 geschikt. Er zijn ook verschillen in het oppervlaktemateriaal. Beginners- en trainings-basketballen zijn vaak van nylon met bijzonder goede grip. Voor officiële wedstrijden worden daarentegen lederen basketballen gebruikt.