• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 44492 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Biljarttafels

Pooltafels voor clubs en thuis

Wil je een nieuwe biljarttafel kopen? Hier bent u aan het juiste adres: Of het nu gaat om biljarttafels voor kinderen, tieners of volwassenen, voor de pauzeruimte of de biljartkamer - hier vindt u precies de juiste biljarttafel! Onze tip: Als u vaakt biljart speelt kies biljarttafels met een speeloppervlak van leisteen. Deze tafels zijn bijzonder nauwkeurig en zijn ideaal voor continu gebruik. Koop nu een nieuwe pooltafel hier in de winkel!

> Ruimtebehoefte Biljarttafel
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Tafel maat
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Gebruiksgebied
Tafel maat
Prijs
Type product
Close

De 3 belangrijkste criteria bij de koop van een biljarttafel

Of het nu voor thuisgebruik is of voor in een club. Bij de aanschaf van een biljarttafel zijn er 3 criteria waarmee u zeker rekening moet houden:

1. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?
2. Hoe zwaar is een biljarttafel? 
3. Hoe vaak speel je biljart?

1. De ruimtebehoefte van een biljarttafel: hoeveel ruimte voor welke afmetingen?

Of u nu op zoek bent naar een biljarttafel voor thuis of er een wilt kopen voor een club, de afmetingen zijn bepalend voor de aankoop. En niet alleen de grootte van de biljarttafel, maar ook de grootte van de kamer! Biljarters hebben immers veel ruimte nodig om zich comfortabel met hun queue rond de tafel te kunnen bewegen. Feit is: hoe groter de tafel en de ruimte eromheen, hoe meer speelplezier u zult hebben. Om de benodigde ruimte voor een biljarttafel te bepalen, helpt een heel eenvoudige vuistregel: tel 2 keulengtes op bij de lengte en breedte van de speelruimte. Een praktisch voorbeeld: als het speeloppervlak van de biljarttafel LxB: 224x112 cm is en je speelt met een keu van 100 cm lang, dan heb je een ruimte nodig van LxB: 424x312 cm.

Goed om te weten: De lengte van de keuen is ook bepalend voor de grootte van de zaal: snookerknuppels zijn 140 cm lang en biljartkeus 145-150 cm.

De afmetingen van de kamer voor biljart - De afmetingen van de biljarttafel in een oogopslag:

Maat (ft)

Speelveld (cm)

Benodigde ruimte (Keulengte van 100 cm)

6 ft

ca. 180x90 cm

ca. 380x290 cm

7 ft

ca. 200x100 cm

ca. 400x300 cm

8 ft

ca. 220x110 cm

ca. 420x310 cm

9 ft

ca. 250x130 cm

ca. 450x330 cm


2. Houd rekening met de plafondbelasting: Zo zwaar is een biljarttafel...

Als er extra woonruimte of kelderruimtes onder uw pand zijn, moet u rekening houden met het gewicht van de biljarttafel en de plafondbelasting. Hoogwaardige biljarttafels hebben een speelveld van een 3-delige leisteenplaat en zijn dienovereenkomstig zwaar. Modellen met een composiet speelveld zijn lichter.
Een biljart van 9 voet met een blad van leisteen heeft bijvoorbeeld een gewicht van 300 kg en meer! Een 5 voet model zonder lei weegt minder dan 100 kg. De exacte gewichtsspecificaties staan op het desbetreffende product en in de gebruiksaanwijzing. Maar ook hier geldt een vuistregel: plafondbelasting van minstens 150 kg per m². Raadpleeg bij twijfel een architect.

3 Wie speelt er biljart? Deze biljarttafel maat is geschikt voor u

Bij het zoeken naar de juiste biljarttafel rijst meteen de vraag: Hoe vaak speel je en met welke ambities? Welke maat is de juiste voor u als u een biljarttafel koopt?
Als u een club- of zelfs toernooispeler bent, moet u een tafel van toernooigrootte kopen.
In Duitsland wordt pool gespeeld op 8 ft en 9 ft biljarttafels. Er is niet één officiële maat voor wedstrijdtafels. Wanneer het toernooi wordt aangekondigd, wordt eerst bekendgemaakt of het toernooi zal worden gespeeld op 8 ft (gelijk aan 224x112 cm) of 9 ft (gelijk aan 254x127 cm) pooltafels.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.