• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  42879 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Teruggaverecht 100 dagen

Bestelformulier Login

Pilates

Pilates: alles voor de wellness-training

Bij Sport-Thieme vindt u alle belangrijke hulpmiddelen voor Pilates-oefeningen zoals ballen, rollen, banden, ringen of balance-pads. Pilates is een zachte lichaamstraining, die vooral de diepere rompspieren verstevigd. Pilates-oefeningen voert men langzaam, vloeiend en adem-regulerend uit. Het bewust ademen draagt ertoe bij, spanningen op te lossen en een positief lichaamsbewustzijn op te bouwen. Boeken en Dvd’s geven oefenhandleidingen voor een Pilates-cursus en voor thuis.
Filter
Filter

Pilates Shop: alles voor de wellness-training

Pilates is in de afgelopen jaren tot wellness-trend geavanceerd en mag op vandaag in geen enkele fitnessstudio in het cursusprogramma ontbreken. De gehele lichaamstraining leidt tot een verbetering van de lichaamshouding, helpt bij rugpijn en is ook geschikt voor spieropbouw bij revalidatie. Pilates concentreert zich vooral op de diepere rompspieren en de bekkenbodemtraining. Alle oefeningen worden onder activering van de zogenaamde Powerhouse doorgevoerd. Powerhouse betekent het stabiele lichaamsmidden, dat ontstaat, wanneer men de diepe buikspieren en de bekkenbodem van schaambeen tot borstbeen samenspant.

Pilates-hulpmiddelen

De Pilates-ademhaling gaat via de neus naar de borstholte, bij uit ademen door de mond activeert u de Powerhouse. Als hulpmiddel wordt bij veel oefeningen een pilatesbal gebruikt. Ook Pilatesrollen en ringen bieden veel trainingsmogelijkheden, om de dieper liggende spieren te activeren. Een Pilates-band helpt bij stretchoefeningen.