• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  41032 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Teruggaverecht 100 dagen

Bestelformulier Login

Medicijnballen

Medicijnballen voor sport, fitness- en krachttraining

Medicijnballen zijn uitstekende trainingsballen voor fitness- en krachttraining en ook zeer geschikt voor revalidatie-oefeningen. Sport-Thieme biedt kwalitatieve medicijnballen in verschillende afmetingen, materialen en gewichtsklassen. Het aanbod rijkt van klassieke lederen bal tot medicijnbal-halter. Ideaal voor krachttraining zijn de zogenaaamde double-grip-medicijnballen, een mengeling tussen fitnessbal en halter. Bij turnen voor kinderen en mensen met een beperking hebben zich ook zachte schuimstof medicijnballen bewezen. Medicijnbal online kopen bij Sport-Thieme.nl!
Filter
Filter

Medicijnballen kopen: veel trainingsmogelijkheden

Medicijnballen zijn eenvoudig in gebruik en bieden een veelvoud aan trainingsmogelijkheden. Daarom zijn ze bij schoolsport en vereniging van oudsher en geliefd hulpmiddel. Bij balsporten zoals handbal, basketbal of volleybal komen medicijnballen bij een doelgerichte training van specifieke spiergroepen tot uiting. Ze verstevigen b.v. vinger- en armspieren bij het werpen of vangen. Maar ook voor algemene kracht- en fitnesstraining zijn er vele oefeningen met de medicijnbal. Draaien van de romp, kniebuigen of stuiteren zijn enkele voorbeelden. Een populaire oefening voor cirkeltraining met de medicijnbal zijn ligoefeningen op de bal.

Medicijnballen in verschillende uitvoeringen

Medicijnballen zijn er in verschillende afmetingen, gewichtsklassen, materialen en vullingen. Ballen met kunststof oppervlakte hebben goede stuitereigenschappen en een goede grip. In kleine afmetingen zijn ze zeer geschikt voor training met kinderen. Handgestikte lederen medicijnballen zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur. Ze hebben een kurkgranulaat- of speciale haarvulling en hebben daarom geen ventiel.