• Garantie minstens 3 jaar

 • 085-3015552 Klantenservice

 • 45065 productbeoordelingen van onze klanten

 • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'

productinformatie
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Pertra Bevorderingsmateriaal 'Relatie'
Art.-nr. Prijs (Stuk) Levertijd Aantal (Stuk)
W0-IE2093231 * € 615,–
vr. 02.08 - vr. 09.08

*Alle prijzen zijn inclusief BTW exclusief verzendkosten.


Pertra "Relation" koffer: De perceptie van de ruimtelijke positie, de ruimtelijke relatie en het figuur-grond onderscheid worden bevorderd.
 • Doel: relatie in de omgeving herkennen, prestaties overdragen
 • Bevordering van het fundamentele onderscheid tussen figuren
 • Perceptie van de omgevingssituatie
Made in Germany

Beschrijving van het product

toepassingen:
 • Omgeving-locatie detectie
 • Herkennen van ruimtelijke relaties
 • Figuur basisonderscheid

Product Details:
 • Koffer 65x44x9 cm
 • 116 stuks
 • Levering zonder bodemplaat
Oefeningsvoorbeelden voor de Pertra® koffer "Relation"]

Oefening 1 "Vormen toewijzen: Overlappende vormen worden op een blok getekend. Het kind moet de vormen uit de koffer toewijzen. Eerst worden alle vormen erop geverfd. Dan liggen de onderdelen op elkaar, maar er zijn nog steeds scheidingslijnen te zien. Dan is alleen de omtrek van de gevormde vorm te zien - nu moet men altijd de basisvorm afleiden.

Oefening 2 "Uitlijning: De vlaggen worden willekeurig op de plint geplaatst. Nu worden de rode vlaggen standaard uitgelijnd en het kind lijnt de andere vlaggen lijn voor lijn dienovereenkomstig uit. Om de vereiste te vergroten, kan de ruimte-locatie later worden gedicteerd , bijv. "Lijn uw vlag uit zodat het uiteinde van de vlag naar links onderaan wijst".

Oefening 3 "Nabouwen": Het basisbord wordt door een middenlijn in 2 helften verdeeld. Op de linkerhelft wordt een figuur gebouwd en het kind moet de figuur opnieuw creëren, ongeacht de kleur.

Oefening 4 "Spiegelen": Het basisbord is door een middenlijn in 2 helften verdeeld en voorzien van kogelpennen. In de linker en rechter bovenhoek zit een plug-in blok met een gleuf om het rubberen koord om de kogelstiften te hangen. Laat het kind de elastische koord aan de rechterkant in spiegelbeeld aantrekken.

Materiaal voor kleuterscholen, scholen en ergotherapie - bestel nu de Pertra koffer "Relation".

Pertra Koffer

Er zijn individuele Pertra-cases voor de 7 verschillende, complementaire toepassingsgebieden. Een koffer wordt compleet geleverd met inhoud, deksel, draaggreep en afsluitriem. LxBxH: 65x44x9 cm.

De Pertra speelset

Bestaat uit meer dan 2.300 bouwstenen en elementen die met elkaar gecombineerd kunnen worden en zo resulteren in vele bruikbare toepassingsmogelijkheden.
Het concept van Marianne Frostig vormde de basis voor de ontwikkeling van het Pertra-bevorderingsmateriaal, dat voortdurend verder wordt ontwikkeld door nieuwe inzichten in de ontwikkeling van kinderen.
Tegenwoordig omvat het Pertra-bevorderingsmateriaal 7 koffers en daarmee de volgende ontwikkelingsgebieden:
 • Sensomotoriek (handvaardigheid)
 • Spraak (conceptvorming)
 • Visuele waarneming (gerelateerd aan schoolvaardigheden)
 • Hogere cognitieve processen (geheugenprestaties, deductief en inductief denken)
 • Grafische motoriek
 • Wiskunde
De afzonderlijke ontwikkelingsgebieden worden in de actieve discussie op een activiteitsgerichte manier bevorderd. Als de therapeut of opvoeder ook de humanistische houding van het Frostig-concept aanneemt, worden ook sociale en emotionele vaardigheden aangemoedigd in de interactie. Naast het taakgerichte gebruik op basis van nieuwere ontwikkelmodellen, kan het Pertra-bevorderingsmateriaal ook worden gebruikt om creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Door het theoretisch gefundeerde gebruik is het Pertra-bevorderingsmateriaal uiterst effectief, zowel bij kinderen als bij de revalidatie van volwassenen en mag het in geen enkele bevorderings- of therapeutische instelling ontbreken. Het Pertra-bevorderingsmateriaal kan als aanvulling worden gebruikt op actieniveau en in alle gangbare therapieconcepten.
Het Pertra-bevorderingsmateriaal wordt aanbevolen door de internationale Frostig Society voor de implementatie van het Marianne Frostig-concept in onderwijs en therapie. Meer informatie over het Pertra-bevorderingsmateriaal, seminars en mogelijke toepassingen vindt u op www.pertra.de
Reviews
Alleen klanten die het artikel bij ons hebben gekocht en een uitnodiging voor een recensie hebben ontvangen, kunnen productrecensies schrijven. Als auteur van een recensie helpt u andere klanten meer te weten te komen over het product en het gebruik ervan. Als lezer van een review, kan het u helpen beslissen of het het juiste product voor u is.
Er zijn nog geen recensies over dit product beschikbaar.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.