• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 44492 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Sport-Thieme Valpreventieset

Gemaakt volgens AOK-aanbevelingen

productinformatie
Nieuw Set
Sport-Thieme Valpreventieset
Art.-nr. Prijs (Set) Levertijd Aantal (Set)
W0-IE2080707 * € 409,–
vanaf 4 elk € 369,–
do. 18.04 - ma. 22.04
U bespaart € 144,49
Set-bestanddelen 

*Alle prijzen zijn inclusief BTW exclusief verzendkosten.


De Sport-Thiem valpreventieset bevat hulpmiddelen voor balans-, coördinatie- en spieropbouwende oefeningen in groepsverband.
  • Vermindert het risico op vallen voor senioren
  • Verbetert de stabiliteit, kracht en geeft dagelijkse veiligheid
  • Geselecteerde materialen voor gebruik in geleide groepen
  • Balans-, coördinatie- en spierontwikkelingstraining voor senioren
  • Voor zorginstellingen, ambulante valpreventiegroepen

Beschrijving van het product

Sport-Thieme valpreventieset voor balans- en krachttraining bij seniorengroepen
De valpreventieset van Sport-Thieme is samengesteld uit geschikte kleine apparaten voor balans- en krachttraining volgens de AOK-aanbevelingen. In lijn met de balanssecties en krachtsecties van valpreventiecursusses, zijn de onderdelen van de set onderverdeeld in apparatuur voor balans- en spiertraining. Zitzakken, oefentouwen, ballen en oefenmatten worden voornamelijk gebruikt voor balans- en coördinatieoefeningen. De deelnemers proberen bijvoorbeeld te balanceren op het turntouw of gebruiken hun voeten om figuren te maken met het touw. De halters versterken de armen en het bovenlichaam, waardoor het voor senioren gemakkelijker wordt om zich vast te houden en te ondersteunen.

De valpreventieset bevat dus bijna alles wat groepen en trainers nodig hebben voor gerichte valpreventietraining. Naast de set heeft u alleen een voldoende grote oefenruimte nodig en 2 stevige stoelen per deelnemer. De stoelen worden in een binnen- en buitencirkel geplaatst zodat de rugleuning van de stoel ervoor gebruikt kan worden om aan vast te houden. De set is ontworpen voor alle soorten begeleide valpreventiecursussen - in zorginstellingen, clubs, gezondheidscentra of ontmoetingsplaatsen.
Valpreventietraining - behoud van levenskwaliteit op oudere leeftijd.
Valpartijen en de verwondingen die daaruit voortvloeien zijn de meest voorkomende oorzaak van verlies van onafhankelijkheid bij senioren. Aan de ene kant door hun eigen angst om weer te vallen en dus angst om te verhuizen - aan de andere kant door de voorzorgsmaatregel van hun familieleden om ze in een verpleeghuis te plaatsen. Een val heeft dus zowel psychologische als fysieke gevolgen. De betreffende personen trekken zich terug uit angst, vermijden bewegingen waardoor ze zich onveilig voelen en ...

Bij gebrek aan beweging - versterk de spieren
Het is niet de leeftijd op zich die de oorzaak is van het hoge aantal valincidenten bij ouderen. Het risico om te vallen neemt eerder toe door een afnemend evenwichtsgevoel en afnemende spierkracht. Dit komt met de leeftijd, maar is ook deels het gevolg van te weinig beweging. Dit betekent dat mensen die actief blijven en veel bewegen, zelfs op oudere leeftijd, fit blijven, hun risico op vallen aanzienlijk verlagen en hun levenslust en onafhankelijkheid behouden. Om een positief effect te hebben, moet fysieke activiteit voor senioren vooral gericht zijn op evenwichts- en krachttraining en ook het reactievermogen en de coördinatie verbeteren: net als training met de valpreventieset.

Valpreventietraining helpt senioren om veiliger en onafhankelijker te zijn in het dagelijks leven en verlicht de last voor verzorgers. Bied ouderen een manier om hun mobiliteit en levensvreugde op oudere leeftijd te behouden - bestel nu de Sport-Thieme valpreventieset.

Reviews
Alleen klanten die het artikel bij ons hebben gekocht en een uitnodiging voor een recensie hebben ontvangen, kunnen productrecensies schrijven. Als auteur van een recensie helpt u andere klanten meer te weten te komen over het product en het gebruik ervan. Als lezer van een review, kan het u helpen beslissen of het het juiste product voor u is.
Er zijn nog geen recensies over dit product beschikbaar.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.