• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 45278 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Sensorische integratie

Alles voor sensorische integratie kopen

Sensorische integratie is een belangrijke onderdeel van de ergotherapie. Daarmee bedoelt men de waarneming, verwerking en het samenspel van de zinneprikkeling. Bij Sport-Thieme vindt u een grote sortering aan professionele hulpmiddelen voor de sensorische integratie-therapie zoals schommelen, klimtoestellen, ballenbanen of hangmatten. Nu sensorisches speelgoed en senorischen materialen kopen.
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close
Filter
Productgroep
Merkartikelen
Prijs
Type product
Close

Herkomst van SI-therapie
De sensorische integratie-therapie gaat terug naar de Amerikaanse ontwikkelingspsycholoog A. Jean Ayres. Het betekent de tactiele en de vestibulaire waarneming als basiszintuig, die zich reeds tijdens de zwangerschap ontwikkeld. Komt hierin een storing en functioneert het samenspel van de verschillende zintuigen niet (sensorisch-integratief disfunctioneren), ontstaan ontwikkelings- en gedragsproblemen. De sensorische integratie, kort SI genaamd, probeert in het betreffende gebied doelgericht prikkelingen te verwezenlijken. Op die manier wil men patiënten motiveren, zelf actief te worden en vertraging in de ontwikkeling in te lopen. Sensorische integratie wordt ook bij leertherapie ingezet.

Professionele uitrusting voor uw SI-ruimte
Sport-Thieme levert professionele apparaten voor stimulering van de sensorische integratie voor SI-vakkrachten in de ergotherapiepraktijk. Verschillende schommelsystemen en klimtoestellen helpen bij het stimuleren van waarneming en motoriek. Door de patiënten op een speelse manier een opgave te laten doen, worden zij gemotiveerd tot het uitproberen en zelf handelen. Platformschommelen of zitzakschommelen bieden een veelvoud aan mogelijkheden. Ook speeltoestellen zoals ballenbakken, glijbanen of motoriekcentra worden voor de stimulering van de ontwikkeling bij sensorische integratie ingezet. Koop nu alles voor de inrichting van uw SI-praktijk via de SI-shop van Sport-Thieme. Wij adviseren u graag voor een complete inrichting van uw nieuwe praktijk of een SI-ruimte.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.