• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  085-3015552 Klantenservice

 • van onze klanten

  49217 productbeoordelingen van onze klanten

 • 100 dagen

  Teruggaverecht 100 dagen

Bestelformulier Login

Ergometer

Ergometers: Top-aanbiedingen voor beginners tot profs

Ergometers zijn ideale fitnesstoestellen voor gezondheidsbewuste en ambitieuze training in de eenheid Watt. Een grote keuze van top sportmerken wachten op u. Van beginners tot profs – wij hebben de passende ergometer voor iedereen.
Filter
Filter

Ergometers: Train in Watt
Ergometers zijn fitnessapparaten, die de juiste sportieve prestatie in Watt meten en weergeven. In zoverre onderscheiden ze zich van de meer eenvoudige hometrainers. In tegenstelling tot ergometers hebben hometrainers een algemene fitnessnote. De Watt-weergave is vooral op het gebied van de revalidatie- of prestatiesport belangrijk. Wanneer u op medische gronden traint, geeft de arts u meestal een ideaal Watt-niveau aan, dat u moet aanhouden. Prestatiesporters gebruiken ergometers, om hun fitness-level te testen een optimaal trainingsplan uit te werken.

Fiets-ergometers en bovenlichaam-ergometers
Een bovenlichaam-ergometer traint doelgericht de spieren van het bovenlichaam. Deze zijn bijvoorbeeld ook geschikt als fitnesstraining voor rolstoelgebruikers. Voor een optimale training van het uithoudingsvermogen zijn er fiets-ergometers. Naar gelang productlijn zijn deze geschikt voor het gebruik thuis of en in een fitnessstudio. Ergometers voor professioneel gebruik zijn in de Sport-Thieme-catalogus kenmerkend weergegeven. Let op de productlijn homesport, wanneer u een ergometer voor thuis zoekt. De meest populaire ergometers zijn fiets-ergometers. Daarbij heeft u de keuze tussen modellen, waarbij men rechtop zit en half-liggende vormen, waarbij de benen naar voren gestrekt worden. Of het nu fiets- of zit-ergometers betreft, let bij het kopen op de individuele instelmogelijkheden. Zadel en stuur moeten verstelbaar zijn en zich optimaal aan het lichaam aan laten passen. Een diepe instap, alsmede een groot display met individuele programma’s bieden het nodige comfort. Voor gebruik in een fitnessstudio moet u voor een hoge maximale gewichtsbelasting kiezen. Veel ergometers gaan tot 150 kg. Daarbij behorende kenmerken vindt u op de productpagina’s in onze ergometer-shop.