• Garantie minstens 3 jaar

  • 085-3015552 Klantenservice

  • 45278 productbeoordelingen van onze klanten

  • Bedenktijd 100 dagen

Bestelformulier Login

Gymnastiekballen

Gymnastiekbal in verschillende varianten

Een gymbal voor school- en recreatiesport, revalidatie en vereniging vindt u in het grote aanbod van Sport-Thieme. Gymnastiekballen met FIG-certificatie voor turnen en voor wedstrijden zijn eveneens in het assortimentnet als fitnessballen voor fysiotherapie. Onze selectie omvat verschillende maten en kleuren.
Filter
Merkartikelen
Baltype
Prijs
Type product
Close
Filter
Merkartikelen
Baltype
Prijs
Type product
Close

Gymnastiekbal & fitnessbal voor prestatie- en breedtesport

Gymnastiekballen worden in vele takken van sport gebruikt. Bij het turnen dienen ze vooral in de ritmische sportgymnastiek als belangrijk handapparaat. Ook in sportonderwijs worden gymnastiekballen veel gebruikt b.v. bij oefeningen voor coördinatie, behendigheid en fitness-gymnastiek. In de fysiotherapie bewijzen grotere gymnastiekballen een belangrijke dienst bij de behandeling van rugklachten en en zijn zeer geschikt voor spiertraining waarbij de gewrichten worden ontzien.

Gymbal kopen: verschillende afmetingen

Gymnastiekballen voor turnen en ritmische sportgymnastiek hebben bijzonder goede stuitereigenschappen en zijn daarbij elastisch en extreem gripvast. Ze blijven ook jarenlang vormvast en worden niet poreus. In school- en breedtesport bedraagt de gangbare diameter van de gymnastiekbal naar keuze 16 of 19 cm diameter. Voor wedstrijden worden hoogglans gymnastiekballen gebruikt, die aan de richtlijnen van de Internationale Turnbond FIG voldoen. Ze hebben een diameter van 19 cm en een gewicht van 420 gram. Ideaal voor oefeningen bij revalidatiesport zijn grotere gymnastiekballen met een diameter van 45 tot 75 cm en kunnen als zit- en fitnessbal gebruikt worden.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op uw volgende bestelling.